Reteta Pasca cu branza de vaci

Reteta Pasca cu branza de vaci:

Aluat simplu din 500 g faina

Umplutura:

-1 kg branza de vaci
-200 g zahar
-50 g unt
-5 oua
-4 linguri smantana
-150 g stafide
-2 linguri faina
-esenta de vanilie
-esenta de rom
-coaja de lamaie rasa
-1/2 lingurita sare

Se separa albusurile si se bat pana se fac spuma. Restul ingredientelor pentru umplutura se freaca bine, insa se opresc deoparte cateva stafide. Se adauga si spuma de albusuri. Dupa ce a fost unsa cu unt si tapetata cu faina, pe fundul si peretii unei cratite se intinde o parte mai mare din aluat. Aluatul care a ramas se imparte in doua, cele două bucati facandu-se suluri, care se impletesc si se mai lasa putin la dospit. Umplutura se pune in cratita in care a fost intins aluatul si se presara cu stafide. Aluatul impletit se pune peste umplutura, pe marginea cratitei si se unge cu putin ou batut.
Se baga in cuptor la o temperatura potrivita, aceeasi de la inceput pana la sfarsit. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit la temperatura camerei cateva ore.


0 comments: