Mere: sunt cele mai bune fructe pentru diabet, deoarece au un indice glicemic scazut (38 IG). Aceste fructe au un continut bogat de pectina, o fibra solubila cu proprietati antiiimflamatorii, care imbunatateste functiile intestinale si regleaza nivelul zaharului din sange.
Piersici: au un indice glicemic scazut (42 IG)si sunt bogate in fibre, vitamine si antioxidanti. Este recomandat sa le consumi proaspete, nu confiate sau din compot.
Cirese: nu puteau sa lipseasca de pe lista fructelor pentru diabet, avand in vedere minunatele lor proprietati. Acestea contin antioxidanti puternici - antocianine, care au efecte antiimbatranire si antiimflamatorii.
Pere: imbunatatesc digestia, regleaza nivelul zaharului din sange si scad nivelul colesterolului.
Grapefruit: este o sursa importanta de vitamina C si are in compozitia lui o substanta numita naringerina, despre care se stie ca ajuta la cresterea sensibilitatii corpului la insulina si la mentinerea unei greutati corporale in limite normale.
Portocale: sunt bogate in vitaminele C, A si complexul B, dar si in naringerina si hesperentina (ambele flavonoide), portocalele sunt printre cele mai bune fructe pentru diabet, pentru ca te ajuta sa tii afectiunea sub control.
Prune: regleaza cu succes functiile sistemului digestiv si sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti.
Struguri: se afla pe lista fructelor cu indice glicemic scazut, insa nu ii consuma in exces. 10 boabe mari sau un ciorchine mic reprezinta portia perfecta pentru persoanele care sufera de diabet.
0 comments: