Retete pentru Postul PAŞTELUI | Cele mai bune Retete de Post
Cateva retete usoare pentru un post usor, gustos si sanatos:
Chiftele de rosii
Ingrediente:
-6 rosii mari
-1 ceasca de marar
-2 cesti de faina
-sare
-pipe
-5-6fire de ceapa verde 1 ceasca de patrunjel
-1 lingurita de zahar
Mod preparare:
Rosiile se decojesc, se storc de zeama si se paseaza cu
blenderul impreuna cu mararul, patrunjelul si zaharul. Se adauga in compo¬zitie
ceapa tocata foarte marunt (inclusiv partea verde) si faina. Cu o lingura se ia
din amestecul rezultat si se prajesc chiftele in untdelemn incins. Se lasa sa
se scurga pe hartie absorbanta.
Snitele de soia
Ingrediente
- şase-opt bucăţi de soia
- o lingură-două de vegeta de legume
- o cană de pesmet
- ulei pentru prăjit
- şase-opt bucăţi de soia
- o lingură-două de vegeta de legume
- o cană de pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de prepare
Puneţi la fiert bucăţile de soia într-o oală cu apă şi vegeta de legume. Scoateţi bucăţile de soia şi lăsaţi-le să se scurgă bine, pentru a fi aproape uscate când le prăjiţi.
Puneţi la fiert bucăţile de soia într-o oală cu apă şi vegeta de legume. Scoateţi bucăţile de soia şi lăsaţi-le să se scurgă bine, pentru a fi aproape uscate când le prăjiţi.
Daţi-le prin pesmet şi prăjiţi-le într-o tigaie, cu puţin
ulei, precum şniţelele obişnuite.
Placinta de post cu
verdeturi
Ingrediente:
-preparare aluat
1/2 kg faina
-1 lingura de
otet
-1 ceasca apa
rece
-2 linguri ulei
-1 lingura de
sare; preparare placinta 1/2 kg de aluat pentru foi
-andive
-stir
-1 ceasca de
marar si patrunjel tocate marunt
-10 fire de ceapa
verde
-2 fire de praz
medii
-1 ceasca de
arpacas
-sare
-piper
-ulei
Mod preparare
Intr-un lighean se pun faina, uleiul, sare si otetul. Se
amesteca bine, se adauga apa, se framanat pana ce se obtine un aluat moale care
se lasa se se odihneasca cel putin 1 ora. Se imparte aluatul in bulgari de
marimi egale si se intind foi de dimensiunea dorita pe o suprafata presarata cu
faina. Verdeturile se spala, se taie marunt, se amesteca cu prazul si ceapa si
se freaca cu sare. Se adauga patrunjelul, mararul, piperul, sarea, uleiul si
arpacasul, amestacandu-se bine. Intr-o tava unsa cu ulei intindem patru foi si
punem jumatate din verdeturi. Peste compozitie asezam alte doua foi, turnam
restul de umplutura si deasupra intindem alte cinci foi. Ultima foaie se unge
foarte bine cu ulei si se taie placinta in portii patrate sau in romburi. Se
coace la foc mediu 60, 70 de minute pana ce se rumeneste.
0 comments: