Retete pentru Postul PAŞTELUI | Cele mai bune Retete de Post

Retete pentru Postul PAŞTELUI | Cele mai bune Retete de Post
Cateva retete usoare pentru un post usor, gustos si sanatos:
Chiftele de rosii
Ingrediente:
-6 rosii mari
-1 ceasca de marar
-2 cesti de faina
-sare
-pipe
-5-6fire de ceapa verde 1 ceasca de patrunjel
-1 lingurita de zahar
Mod preparare:
Rosiile se decojesc, se storc de zeama si se paseaza cu blenderul impreuna cu mararul, patrunjelul si zaharul. Se adauga in compo¬zitie ceapa tocata foarte marunt (inclusiv partea verde) si faina. Cu o lingura se ia din amestecul rezultat si se prajesc chiftele in untdelemn incins. Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.

Snitele de soia
Ingrediente
- şase-opt bucăţi de soia
- o lingură-două de vegeta de legume
- o cană de pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de prepare
Puneţi la fiert bucăţile de soia într-o oală cu apă şi vegeta de legume. Scoateţi bucăţile de soia şi lăsaţi-le să se scurgă bine, pentru a fi aproape uscate când le prăjiţi.
Daţi-le prin pesmet şi prăjiţi-le într-o tigaie, cu puţin ulei, precum şniţelele obişnuite.

Placinta de post cu verdeturi
Ingrediente:
-preparare aluat 1/2 kg faina
-1 lingura de otet
-1 ceasca apa rece
-2 linguri ulei
-1 lingura de sare; preparare placinta 1/2 kg de aluat pentru foi
-1 kg de verdeturi spanac
-andive
-stir
-1 ceasca de marar si patrunjel tocate marunt
-10 fire de ceapa verde
-2 fire de praz medii
-1 ceasca de arpacas
-sare
-piper
-ulei
Mod preparare

Intr-un lighean se pun faina, uleiul, sare si otetul. Se amesteca bine, se adauga apa, se framanat pana ce se obtine un aluat moale care se lasa se se odihneasca cel putin 1 ora. Se imparte aluatul in bulgari de marimi egale si se intind foi de dimensiunea dorita pe o suprafata presarata cu faina. Verdeturile se spala, se taie marunt, se amesteca cu prazul si ceapa si se freaca cu sare. Se adauga patrunjelul, mararul, piperul, sarea, uleiul si arpacasul, amestacandu-se bine. Intr-o tava unsa cu ulei intindem patru foi si punem jumatate din verdeturi. Peste compozitie asezam alte doua foi, turnam restul de umplutura si deasupra intindem alte cinci foi. Ultima foaie se unge foarte bine cu ulei si se taie placinta in portii patrate sau in romburi. Se coace la foc mediu 60, 70 de minute pana ce se rumeneste.

0 comments: