Radacina de valeriana – chiar daca miroase ingrozitor, este una din cele mai eficiente plante pentru inducerea somnului. Se gaseste sub forma de capsule, ceai, tinctura sau tablete. Administrarea tincturii de valeriana inlatura dificultatea in a adormi, favorizeaza aparitia fazei de somn profund fara vise si micsoreaza semnificativ procentul de treziri nocturne. Se recomanda un tratament de sase luni, in care se administreaza seara, la ora 19.00, si apoi, inainte de culcare, o lingurita de tinctura diluat cu putina apa.
Telina – Pe langa faptul ca multe mancaruri n-ar mai fi la fel de gustoase fara ea, telina are si importante calitati curative. Contine o serie de compusi ce scad concentratia de hormoni ai stresului. O radacina de telina consumată inainte de culcare va poate da un somn linistit.
Hameiul – atunci cand una dintre cauzele insomniei are legatura cu ciclul menstrual, hameiul este extrem de folositor deorece calmează fluctuatiile hormonale. Ceaiul de hamei are insusiri binefacatoare in boli de ficat si guta. O cana de ceai inainte de culcare induce o stare relaxanta si un somn linistit.
Lamaia – are efect bactericid, antiseptic, diuretic, antireumatismal, scade aciditatea gastrica, este remineralizant si tonic cardiac. Ceaiul de lamaie consumat seara, inainte de culcare, calmeaza si ofera un somn linistit.
Musetelul – este una dintre cele mai vechi si mai folosite plante medicinale. Ceaiul de musetel favorizeaza somnul datorita proprietatilor sale naturale. Trebuie retinut faptul ca ceaiul de musetel se prepara cu apa clocotita, dar nu se lasa sa dea in fiert deoarece planta isi pierde astfel proprietatile tamaduitoare.
Mod de preparare: Infuzie din doua lingurite de planta puse în 250 ml de apa clocotita. Se acopera timp de zece minute, dupa care se strecoara si se îndulceste un pic. Sunt recomandate doua cani pe zi.
Lavanda – numita si "mireasma care vindeca", este un foarte bun sedativ. Mirosul de lavanda, un parfum delicat si discret, relaxeaza sistemul nervos si reduce stresul. Uleiul de lavanda poate fi folosit intern, fiind antiseptic, usor antispastic, calmant, analgezic si cicatrizant.
Ca si tratament impotriva insomniilor incercati Bien Dormir. Mai multe detalii aici.
0 comments: